Tuňákový salát
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Mrkev | 1 kus | |
| Vejce | 2 kusy | |
| Okurka kyselá | 1 kus | |
| Pažitka | 0.5 hrsti | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Tuňák ve vlastní šťávě | 150 g | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 5 g |
Tuňáka vyjmeme z konzervy, nálev nebo olej slijeme, ale nepoužijeme. Cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno. Mrkev oškrábeme, opláchneme, nastrouháme na nudličky a pokapeme citronovou šťávou, papriky opláchneme a nakrájíme na menší kousky, okurky rovněž nakrájíme na kolečka. Vajíčka uvaříme na tvrdo, oloupeme, nakrájíme na osminky a pažitku nasekáme nadrobno. Vše dáme do mísy a posypeme pepřem a zlehka promícháme.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 854.912 Kj
| Bílkoviny | 9.94 g |
| Sacharidy | 25.19 g |
| Sacharidy z cukrů | 6 g |
| Tuky | 9.02 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.55 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 9.7 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 37.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





