Tymiánovo-citrónová kuřecí prsa
Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Rajčata cherry | 1 hrst | |
| Kuřecí prsa (restovaná) | 120 g | |
| Cibule šalotka | 1 kus | |
| Tymián | 10 g | |
| Cuketa | 0.5 kusy | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 20 g | |
| Olej kokosový | 5 ml |
Nejprve si připravíme marinádu. V mističce si smícháme citrónovou šťávu (1 a 1/2 polévkové lžíce) , prolisovaný česnek (půl stroužku), sůl, pepř a tymián (1/2 polévkové lžíce) . Vzniklou šťávu si nalijeme do sáčku, přidáme nakrájené kuřecí maso, lehce protřepeme a uložíme do chladničky než si připravíme zbytek. Rajčátka si nakrájíme na čtvrtky, šalotku nadrobno. Rozpálíme si pánev s kapkou kokosového oleje, nejprve osmahneme šalotku, přidáme druhou polovinu prolisovaného česneku a rajčátka. Přidáme na klečka nakrájenou cuketu, zbytek citronové šťávy (1/2 polévkové lžíce) a tymián (1/2 polévkové lžíce). Opékáme cca 3 minutky. Zeleninu vyndáme a na stejné pánvi orestujeme marinované maso.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 335.031 Kj
| Bílkoviny | 3.32 g |
| Sacharidy | 13.26 g |
| Tuky | 1.6 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.21 g |
| Vláknina | 3 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot





