Uzený tempeh s pohankou

Ingredience na 1 porci
| Česnek | 0.5 stroužky | |
| Olej olivový | 5 ml | |
| Rajčata cherry | 1 hrst | |
| Pórek | 0.5 kusy | |
| Rukola | 1 hrst | |
| Oregano drcené | 1 špetka | |
| Cuketa | 0.5 kusy | |
| Chilli paprička | 1 kus | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 1 g | |
| Pohanka vařená | 50 g | |
| Tempeh uzený | 40 g |
Už jste několikrát narazily v obchodě na tempeh, ale nekoupili jste ho, protože jste nevěděli co s ním? A co že to vlastně tempeh je?
Tempeh jsou fermentované sójové boby, které se po uvaření nechávají několik dní zrát, dokud neprorostou bílou plísní a nespojí se dohromady. Poté se vaří, smaží, udí či marinuje. Tempeh je také velice zdravá potravina a má chuť podobnou masu – lze jej tedy využít jako jeho plnohodnotnou náhradu.
Na pánvi rozehřejte olej, osmažte na drobno nakrájenou cibuli, pórek, cuketu a česnek. Přidejte na kostky nakrájený tempeh a orestujte jej.
Směs smíchejte s uvařenou pohankou a nechte vychladnout. Po té přimíchejte rukolu a pokrájená rajčata. Dochuťte podle chuti kořením a citrónovou šťávou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 448.9303 Kj
| Bílkoviny | 4.75 g |
| Sacharidy | 16.01 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.51 g |
| Tuky | 2.14 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.01 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 5.18 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





