Vrtulky zapečené s hlívou

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Hlíva ústřičná100 g
Mléko polotučné100 ml
Olej olivový5 ml
Sýr eidam 20% tuku20 g
Tymián10 g
Těstoviny bezvaječné100 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata2 kusy
Jogurt selský 3,5 % tuku50 g

Cibuli si nakrájíme najemno, česnek na tenké plátky, hlívu na nudličky a společně poopečeme na trošce oleje. Smícháme s uvařenými těstovinami. Přidáme rajčata, opepříme, osolíme a dáme do zapékací mísy na 15 minut zapéct. Poté zalijeme mlékem s rozmíchaným jogurtem a sýrem a zapékáme dozlatova.  

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 360.489 Kj

Bílkoviny2.72 g
Sacharidy14.62 g
Sacharidy z cukrů0.08 g
Tuky1.65 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.92 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina5.02 g
Sodík0.03 g
Vápník1.01 g
Gi35.15

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.