Zapékaná jáhlová kaše s překvapením
Ingredience na 1 porci
| Banán | 100 g | |
| Med včelí (7 g) | 2 lžičky | |
| Jáhly vařené | 50 g | |
| Skořice | 1 g | |
| Mléko mandlové | 200 ml | |
| Ořechy pekanové | 1 hrst | |
| Čokoláda 85% kakaa | 10 g | |
| Olej kokosový | 10 ml |
Mandlové mléko zahřejeme s medem v hrnci, až začne pěnit. Přidáme jáhly a vaříme doměkka (při vaření doléváme ještě trochu mléka). Dokud se jáhly vaří, do misky poklademe banán nakrájený na kolečka, hořkou čokoládu nakrájenou na malé kousky, posypeme oříšky a navrch nalijeme 1/2 čajové lžíce kokosového oleje. Když jsou jáhly hotové, zalijeme jimi suroviny v misce a zapékáme 20 minut na 200°C. Před podáváním ozdobíme skořicí.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 489.291 Kj
| Bílkoviny | 1.14 g |
| Sacharidy | 8.21 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.17 g |
| Tuky | 8.51 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.18 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.1 g |
| Vláknina | 1.41 g |
| Vápník | 0.02 g |
| Gi | 135 |
Alergeny
- Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot





