Zapékaný patizon plněný kuřecím masem
Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Česnek | 2 stroužky | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Vejce | 1 kus | |
| Sýr eidam 30% tuku | 40 g | |
| Kuřecí prsa (restovaná) | 150 g | |
| Oregano drcené | 1 špetka | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Petržel nať | 1 g | |
| Muškátový oříšek mletý | 1 g | |
| Patizon | 215 g |
Odkrojíme si spodní část patizonu, pak odřízneme vršek a střed vydlabeme lžičkou. Patizon zalijeme vařící osolenou vodou, necháme odpočívat 2 minuty a dáme okapat na talíř. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku s plátky česneku. Po chvilce přidáme trochu dužiny z patizonu a krátce podusíme. Nakonec přidáme maso, vejce, trochu sýra, dochutíme solí a kořením. Touto směsí naplníme patizon. Vložíme jej na plech vyložený pečícím papírem, navrch posypeme sýrem. Pečeme cca 35 minut při 200°C.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 625.2993 Kj
| Bílkoviny | 8.15 g |
| Sacharidy | 11.42 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.5 g |
| Tuky | 7.27 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.8 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 3.1 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 37.21 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





