Zapékaný patizon plněný kuřecím masem

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Česnek2 stroužky
Olej olivový1 ml
Vejce1 kus
Sýr eidam 30% tuku40 g
Kuřecí prsa (restovaná)150 g
Oregano drcené1 špetka
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Muškátový oříšek mletý1 g
Patizon215 g

Odkrojíme si spodní část patizonu, pak odřízneme vršek a střed vydlabeme lžičkou. Patizon zalijeme vařící osolenou vodou, necháme odpočívat 2 minuty a dáme okapat na talíř. Na pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme nakrájenou cibulku s plátky česneku. Po chvilce přidáme trochu dužiny z patizonu a krátce podusíme. Nakonec přidáme maso, vejce, trochu sýra, dochutíme solí a kořením. Touto směsí naplníme patizon. Vložíme jej na plech vyložený pečícím papírem, navrch posypeme sýrem. Pečeme cca 35 minut při 200°C.   

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.