Bulharská polévka s vejcem
Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Brambory bez slupky | 150 g | |
| Vejce vařené na tvrdo | 1 kus | |
| Pažitka | 10 hrstí | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Koření paprika mletá | 2 špetky | |
| Olej řepkový | 5 ml | |
| Směs zeleniny na lečo (rajče, paprika bílá, cibule) | 150 g |
Brambory oloupeme, myjeme a nakrájíme na kostky. Česnek oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Na rozpáleném oleji pečeme zeleninu na lečo a česnek, zalijeme vodou, přidáme brambory, koření, osolíme a vaříme doměkka. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kolečka., vložíme na talíř, zalijeme polévkou a posypeme pažitkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 422.676 Kj
| Bílkoviny | 6.92 g |
| Sacharidy | 2.74 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.02 g |
| Tuky | 6.37 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.73 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Cholesterol | 0.15 g |
| Vláknina | 0.24 g |
| Vápník | 0.04 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





