Koprová polévka recept

Ingredience na 1 porci

Brambory200 g
Vejce2 kusy
Kopr50 g
Smetana 12%200 g
Mouka hladká30 g
Voda čistá1.5 litry
Kmín2 špetky
Masox1 kus

Postup polévka

1

Koprové stonky, kostku kuřecího masoxu, kmín a vodu dejte vařit na cca čtvrt hodiny.

2

Následně vyndejte stonky, přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vařte doměkka.

3

Přidejte nasekaný kopr, rozšlehaná vajíčka a smetanu s moukou.

4

Povařte zhruba 5 minut a můžete podávat.

Koprová polévka je recept na jednoduchou a velmi rychlou polévku. Základ tohoto pokrmu je tvořen zdraví prospěšnou bylinkou, koprem. Kopr na lidský organismus působí protizánětlivě, dodává tělu značnou dávku vitaminů i bojuje proti psychickému vypětí.

Uvařením koprové omáčky nezískáte pouze chutný pokrm, ale uděláte i něco prospěšného pro své zdraví. Dalšími jídly, ve kterých se kopr nachází, jsou bez pochyb koprová omáčka, kulajda nebo třeba nakládané okurky.

Recept na koprovou omáčku

Chutná koprová omáčka se dá uvařit jak pro masožravce, tak i pro vegetariány či vegany. Stačí si vybrat ten správný recept na koprovou omáčku. Abyste dosáhli vegetariánské verze, vynechejte z receptu maso a masový vývar, ten nahraďte zeleninovou verzí. Jako přílohu ke koprové omáčce zvolte buď houskový knedlík nebo brambory. Vyzkoušet můžete i verzi, do které se přidávají kuřecí játra, vykouzlíte si tak zdravější verzi receptu na koprovou omáčku.

Koprová polévka a další bezmasá jídla

Zařadit bezmasá jídla do svého jídelníčku by neměli pouze vegetariáni. Alespoň jednou za čas by si je měl dopřát každý a nechat tak svůj žaludek odpočinout. Bezmasá jídla jsou totiž daleko snazší na strávení než pokrmy obsahující maso. Uvařit se dá nejenom koprová omáčka, ale například i hrachová či dýňová. Mezi bezmasá jídla však neřadíme pouze polévky. Dalšími zástupci jsou těstoviny, rostlinné náhražky masa nebo samozřejmě zeleninové saláty.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 495.336 Kj

Bílkoviny8.38 g
Sacharidy3.57 g
Sacharidy z cukrů0.32 g
Tuky6.57 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.62 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.04 g
Sodík7.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj
  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2022 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.