Koprová polévka recept

Ingredience na 1 porci

Brambory200 g
Vejce2 kusy
Kopr50 g
Smetana 12%200 g
Mouka hladká30 g
Voda čistá1.5 litry
Kmín2 špetky
Masox1 kus

Postup polévka

1

Koprové stonky, kostku kuřecího masoxu, kmín a vodu dejte vařit na cca čtvrt hodiny.

2

Následně vyndejte stonky, přidejte oloupané, na kostičky nakrájené brambory a vařte doměkka.

3

Přidejte nasekaný kopr, rozšlehaná vajíčka a smetanu s moukou.

4

Povařte zhruba 5 minut a můžete podávat.

Koprová polévka je recept na jednoduchou a velmi rychlou polévku. Základ tohoto pokrmu je tvořen zdraví prospěšnou bylinkou, koprem. Kopr na lidský organismus působí protizánětlivě, dodává tělu značnou dávku vitaminů i bojuje proti psychickému vypětí.

Uvařením koprové omáčky nezískáte pouze chutný pokrm, ale uděláte i něco prospěšného pro své zdraví. Dalšími jídly, ve kterých se kopr nachází, jsou bez pochyb koprová omáčka, kulajda nebo třeba nakládané okurky.

ˇ

Recept na koprovou omáčku

Chutná koprová omáčka se dá uvařit jak pro masožravce, tak i pro vegetariány či vegany. Stačí si vybrat ten správný recept na koprovou omáčku. Abyste dosáhli vegetariánské verze, vynechejte z receptu maso a masový vývar, ten nahraďte zeleninovou verzí. Jako přílohu ke koprové omáčce zvolte buď houskový knedlík nebo brambory. Vyzkoušet můžete i verzi, do které se přidávají kuřecí játra, vykouzlíte si tak zdravější verzi receptu na koprovou omáčku.

Koprová polévka a další bezmasá jídla

Zařadit bezmasá jídla do svého jídelníčku by neměli pouze vegetariáni. Alespoň jednou za čas by si je měl dopřát každý a nechat tak svůj žaludek odpočinout. Bezmasá jídla jsou totiž daleko snazší na strávení než pokrmy obsahující maso. Uvařit se dá nejenom koprová omáčka, ale například i hrachová či dýňová. Mezi bezmasá jídla však neřadíme pouze polévky. Dalšími zástupci jsou těstoviny, rostlinné náhražky masa nebo samozřejmě zeleninové saláty.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 495.336 Kj

Bílkoviny8.38 g
Sacharidy3.57 g
Sacharidy z cukrů0.32 g
Tuky6.57 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.62 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.04 g
Sodík7.07 g
Vápník0.03 g

Alergeny

Vejce a výrobky z nich

Mléko a výrobky z něj

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.