Lilek z pánve
Ingredience na 1 porci
| Šunka vepřová 96% | 60 g | |
| Olej olivový | 1 ml | |
| Vejce | 1 kus | |
| Lilek | 100 kusů | |
| Smetana zakysaná | 10 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Zeleninový vývar | 150 ml |
Lilek oloupejte, nakrájejte na kolečka a posypte solí. Na předehřátém oleji kolečka opečeme po obou stranách dozlatova. Šunku nakrájejte na kostičky a přidejte k lilku a podlijte zeleninovým vývarem a poduste 10 minut. Smetanu osolte, opepřete a smíchejte s vejcem. Poté lilek zalijte smetanou a chvilku pečte na pánvi. Podávejte s rýží.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 471.126 Kj
| Bílkoviny | 7.39 g |
| Sacharidy | 4.51 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.04 g |
| Tuky | 6.65 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.55 g |
| Cholesterol | 0.2 g |
| Vláknina | 2 g |
| Sodík | 0.07 g |
| Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





