Ostatní recepty

Skvělým způsobem, jak oživit neustále se opakující jídlo nebo sváteční tabuli, jsou netradiční přílohy nebo obložené mísy. Tyto pokrmy jsou navíc výbornou alternativou, když nevíte, co vařit. Poslouží i jako zdravá snídaně nebo rychlá večeře.  Právě zdravá snídaně je totiž základem dne. A ačkoliv by se to na první pohled nemuselo zdát, také snídaně se dají připravovat na mnoho způsobů. Milovníci sladkých snídaní si mohou připravit zdravé verze oblíbených palačinek. Chuťové pohárky těch, kdo upřednostňují slané snídaně, potěší hemenex či jiné variace vajíček, které navíc tělu poskytnou důležité bílkoviny. Zdravá snídaně může mít mnoho podob, vždy by však měla obsahovat správné živiny.

Došly vám nápady a nevíte, co vařit k obědu? Není důvod zoufat. Stačí tradiční jídlo ozvláštnit přílohou, jakou mohou být například celerové nebo batátové hranolky. Ideální je připravovat batátové i celerové hranolky v troubě, možností je však mnoho. A pokud si nevíte s přípravou rady, není nic jednoduššího, než si vyhledat na celerové nebo batátové hranolky recept. Podobné pokrmy navíc mohou posloužit i jako rychlá teplá večeře. Čas od času také každý z nás dostane chuť na nějaké to “zobání k televizi”. Takovou chuťovku je možné si připravit ve zdravé verzi. Můžete využít recepty nebo zapojit vlastní fantazii. Obložený sýrový či zeleninový talíř, pizzové šneky nebo slaný závin mohou posloužit i jako rychlá večeře, když nevíte, co vařit.

Ostatní

Smetanová žampionová omáčka recept k masu nebo na těstoviny

Žampiony jako zdroj vitamínů Houby byly dříve řazeny k rostlinám, ale dnes pro ně již máme vyhrazenou samostatnou říši. Znají je lidé po celé zemi a s oblibou je používají do...

Celer
Ostatní

Celerové hranolky

Celer

Celer oloupeme, nakrájíme na libovolně velké hranolky. Na 1-2 minut hranolky zprudka povaříme, nepřiklopené pokličkou. Vyndáme necháme okapat. V míse zakápneme kapkou oleje (ideálně...

Ostatní

Batátové hranolky

Batáty oloupeme, nakrájíme na hranolky, smícháme v misce s kapkou oleje a kořením a  dáme péct do předehřáté trouby na 220 °C po dobu 25-30 minut, aby byly hranolky pěkně křupavé.

Vaječná omeleta
Ostatní

Amoleta

Vaječná omeleta

Vejce rozmícháme v hrníčku s trochou soli. Rozpálíme si pánvičku s máslem a směs vajíček vylijeme na pánvičku. Opečeme z obou strana a podáváme.

Hemenex
Ostatní

Hemenex

Hemenex

Na pánvičce rozehřejeme trochu másla, rozklepneme 2 vejce, nakrájenou šunku na kostičky a dosolíme. Mícháme pár minut  a podáváme.

Sýrový talíř
Ostatní

Sýrový talířek

Sýrový talíř

Nakrájíme si tvarůžky a Eidam na kostičky.

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.