Bramborová polévka s vejcem a pažitkou
Ingredience na 1 porci
| Brambory bez slupky | 100 g | |
| Vejce vařené na tvrdo | 1 kus | |
| Pažitka | 1 hrst | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Majoránka | 2 špetky | |
| Olej řepkový | 3 ml | |
| Pohanková kaše instantní | 20 g |
Brambory omyjeme, oloupeme, znovu omyjeme, nakrájíme na kostičky a vaříme v osolené vodě. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na kostky. Když jsou brambory měkké, vsypeme k nim kaši, dobře promícháme a povaříme. Na talíř vložíme pažitku a vejce, zalijeme polévkou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 408.772 Kj
| Bílkoviny | 6.74 g |
| Sacharidy | 2.09 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.03 g |
| Tuky | 6.38 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 1.73 g |
| Cholesterol | 0.15 g |
| Vláknina | 0.29 g |
| Vápník | 0.03 g |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





