Recept na dýňový krém hokkaido


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Dýně Hokkaido800 g
Mrkev2 kusy
Cibule1 kus
Máslo20 g
Smetana na vaření 10%150 g
Koriandr mletý2 špetky
Pepř1 špetka
Sůl1 špetka

Postup krém

1

Oloupejte, nadrobno nakrájejte cibuli a orestujte ji na rozpuštěném másle.

2

Jakmile cibule zezlátne, přidejte k ní pokrájenou dýni i se slupkou, plus nakrájenou a očištěnou mrkev.

3

Přilijte podle potřeby vodu a vařte tak dlouho, dokud dýně nezměkne.

4

Následně vše rozmixujte, osolte, opepřete, přidejte koriandr a ke konci přimíchejte i smetanu.

Dýňový krém hokkaido je rychlým, chutným a snadným receptem. Krém poslouží buď jako klasická polévka, anebo bez problémů zastoupí plnohodnotné jídlo. Pro ještě větší požitek z konzumace doporučujeme podávat dýňový krém hokkaido s krutony, nejlépe těmi z celozrnného pečiva. Skvěle zároveň vypadá, pokud polévku zakápnete olejem z dýňových semínek a semínky ji zároveň posypete. Ideální olej z dýňových semínek představuje varianta z Rakouska, konkrétně ze Štýrska.

Dýňový krém a jiné hokkaido recepty

Z dýně hokkaido se samozřejmě nepřipravuje pouze polévka, nabídka je daleko rozsáhlejší. Mezi oblíbené hokkaido recepty patří například pečená dýně hokkaido v doplnění jogurtového dipu, zeleninového salátu a opečené bagetky. Další možností je sladký koláč z dýně hokkaido. Hokkaido recepty jsou plné vitaminů A, B i C, navíc obsahují důležité minerální látky. Zároveň dýně napomáhá vylučování škodlivých látek z těla, a tak jsou recepty z dýně hokkaido zdravou variantou pokrmů.

Brokolicová polévka se smetanou

Další oblíbenou polévkou je brokolicová polévka se smetanou. Ta je opět plná důležitých vitaminů. Kromě toho brokolicová polévka obsahuje vysoké množství vlákniny, která je velmi důležitá pro správnou funkci střev. Brokolice, podobně jako dýně hokkaido, je hojně využívanou surovinou. Ať už si ji připravíte právě ve formě brokolicové polévky se smetanou či zapečenou s těstovinami. Výsledek bude vždy chutný a ve většině případů i zdravý, a proto vhodný do dietnějšího jídelníčku.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 367.074 Kj

Bílkoviny2.08 g
Sacharidy16.17 g
Sacharidy z cukrů6.05 g
Tuky1.4 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.57 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.3 g
Vláknina7.02 g
Vápník37.29 g

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.