Rajčatová polévka s luštěninou

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Olej olivový5 ml
Cibule červená0.5 kusy
Oregano drcené1 špetka
Pohanka60 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Skořice1 g
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Zeleninový vývar300 ml
Rajčata v plechovce125 g
Koriandr nať1 hrst

Pohanka je přirozeně bezlepková obilovina, která má příjemně oříškovou chuť a je nejen zdravá, ale i velmi chutná.

 

ˇ

Na oleji nechte zesklovaťet na plátky nakrájenou červenou cibuli. Po chvilce přihoďte spařená a nakrájená rajčata a pohanku. Rajčata použijte velká, popřípadě v zimních měsících, kdy nejsou chuťově dobrá,  můžete použít klidně ta plechovková (500g na 2 porce). Vybírejte kvalitní rajčata a to nejlépe v BIO kvalitě, bez zbytečného množství přidaných cukrů!

 

Směs posypte oreganem a zalijte zeleninovým vývarem.  Pod pokličkou nechte probublávat cca 20 minut,  dokud pohanka není měkká. Poté dochuťte solí, skořicí, citrónovou šťávou a kůrou a prolisujte česnek. Chvíli před koncem vaření přidejte ještě čerstvý koriandr.

 

Při servírování polévku posypte tenkými plátky červené cibule a čerstvým koriandrem, zakápnutou olivovým olejem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 152.0113 Kj

Bílkoviny0.63 g
Sacharidy3.84 g
Sacharidy z cukrů0.53 g
Tuky1.07 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.99 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.36 g
Sodík0.05 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.