Bramborový salát s tuňákem a fazolemi

Ingredience na 1 porci:

Brambory150 g
Olivy černé10 kusů
Vejce vařené na tvrdo1 kus
Zelené fazolové lusky60 g
Tuňák v oleji60 g

Očištěné brambory nakrájejte na plátky a dejte vařit do vroucí, osolené vody na cca 10 minut, poté k nim přisypte fazolové lusky. Povařte ještě 5 minut a slijte. Připravte si dresing. Promíchejte s brambory a lusky. Přidejte kousky tuňáka, opět lehce promíchejte a navrch naskládejte rozpůlené olivy a vajíčka.

Na dresing:

1/2 polévkové lžíce zakysané smetany

1/2 polévkové lžíce balzamikového octa 

1/2 polévkové lžíce olivového oleje

olej z tuňáka

1 čajová lžička dijonské hořčice

sůl, pepř

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.