Červená čočkovka

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Mrkev | 1 kus | |
| Česnek | 1 stroužek | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Majoránka | 1 špetka | |
| Zeleninový vývar | 250 ml | |
| Rýžová kaše instantní | 10 g | |
| Olej řepkový | 3 ml | |
| Čočka červená | 0.5 kusy |
Červená čočka patří sice do stejného šuplíku jako ostatní luštěniny, potřebuje ale samostatné zacházení. Luštěninová pravidla pro ni přestávají platit ihned za pokladnou obchodu.
- červenou čočku nejde naklíčit.
- nemá slupku – nezpůsobuje tak nadýmání.
- nemusí se předem namáčet.
- rozváří se – a je to tak správně.
- nemusíte ji po rozmixování již pasírovat – nemusíte se zbavovat slupek.
Mrkev očistěte, omyjte a nakrájejte najemno. Česnek oloupejte a utřete se solí. Šunku pokrájejte nadrobno společně s cibulí a následně opečte na pánvi. Po chvíli přidejte také mrkev a opečeme dozlatova.
Po pár minutách vmíchejte čočku, zalijte vývarem, okořeňte a vařte doměkka zhruba 15-20 minut. Na konec, za stálého míchání vsypte do polévky instantní rýžovou kaši. Čočkovou polévku dochuťte česnekem se solí.
Promíchejte, odstavte a po několika minutách můžete polévku podávat. Doporučujeme přidat kousek čerstvého – žitného pečiva. Z pečiva si můžete v troubě připravit také krutóny.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 1383.296 Kj
| Bílkoviny | 18.38 g |
| Sacharidy | 56.05 g |
| Sacharidy z cukrů | 6.02 g |
| Tuky | 2.29 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 27.04 g |
| Vápník | 37.01 g |
Alergeny
Graf nutričních hodnot





