Krémová polévka ze zeleného hrášku

Ingredience na 1 porci

Cibule0.5 kusy
Máslo1 g
Česnek0.5 stroužky
Hrášek čerstvý80 g
Mléko plnotučné1 ml
Jogurt bílý 0 % tuku1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Zeleninový vývar1 ml

Hrášek je zdraví prospěšný a to nejen pro aktivní sportovce či těhotné ženy. Věděli jste, že půl hrníčku hrášku dokonce obsahuje 20% doporučené dávky vitaminu C? Tak hurá do vaření! 

 

ˇ

 

 

 

 

Na 4 menší porce:

  • Cibule
  • máslo
  • 300 g mraženého hrášku
  • Zeleninový vývar
  • Česnek
  • Citronová šťáva
  • Sůl a pepř
  • Plnotučné mléko na zjemnění
  • Petrželka
  • Bílý jogurt na ozdobu

 

Hrášek zalijeme horkou vodou a necháme rozmrznout.

Poté ho na cibulce opečeme, zalijeme vývarem tak, aby byl celý ponořený a vše rozmixujeme.

Podle chuti přidáváme sůl, pepř, citronovou šťávu a česnek. Vše doladíme plnotučným mlékem, necháme společně projít varem. 

 

Hotovo a můžeme podávat společně nasekanou petrželkou, jogurtem a opečenými krutony z žitného chleba.

 

Dalšími polévkami se můžete inspirovat zde.

 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 592.27 Kj

Bílkoviny15.18 g
Sacharidy15.88 g
Sacharidy z cukrů14.76 g
Tuky1.55 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.66 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.53 g
Vláknina3.05 g
Vápník144.05 g
Gi0.38

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.