Frankfurtská polévka našich babiček recept


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Párek100 g
Mléko polotučné100 ml
Vepřové sádlo40 g
Cibule1 kus

Postup polévka

1

Nakrájejte cibuli a na osmahněte ji v hrnci.

2

Poté k ní přidejte hladkou mouku a ještě jednou krátce osmahněte.

3

Do hrnce nyní přihoďte i pár špetek sladké mleté papriky.

4

Směs stále míchejte a postupně do ní přilívejte vývar.

5

V tomto momentě polévku opepřete a dochuťte vegetou.

6

Přidejte mléko, nadrobno nakrájené párky a opět vše krátce povařte.

Frankfurtská polévka našich babiček je recept, který je nejenom velmi chutný, navíc i rychlý a opravdu snadný. Frankfurtská polévka by se měla, jak již prozrazuje název, připravovat z frankfurtských párků, ale pochutnáte si, i když zvolíte párky klasické. Polévkou snadno můžete nahradit hlavní jídlo, jelikož dostatečně zasytí. Stejně tak vám doporučujeme vyzkoušet recept na hráškový krém a tradiční gulášovou polévku, obě tyto polévky zasytí stejně efektivně jako ta frankfurtská.

Frankfurtská polévka našich babiček: podrobný recept

Nadrobno si nakrájejte přibližně 40 gramů cibule. V hrnci si rozpalte sádlo, na kterém cibulku dozlatova osmahnete. Poté k ní přidejte hladkou mouku a ještě jednou krátce osmahněte. Do hrnce nyní přihoďte i pár špetek sladké mleté papriky, aby se základ krásně zbarvil.

Směs stále míchejte a postupně do ní přilívejte vývar, aby se vše zředilo. Množství vývaru přidejte podle sebe, jak moc tekutou chcete mít výslednou polévku. V tomto momentě polévku opepřete a dochuťte vegetou. Přidejte 100 mililitrů mléka, 100 gramů nadrobno nakrájených párků a opět vše krátce povařte. A takto máte polévku hotovou.

Na závěr ještě můžete přisypat petrželovou nať. Nejlépe frankfurtská polévka chutná s rohlíkem.

Skvělá je nejenom polévka frankfurtská, ale i hokaido polévka

Polévky jsou pro lidské tělo skvělé v tom, že mu dodají tekutiny i potřebnou stravu. Pokud si navíc připravíte hokaido polévku, dopřejete mu i spoustu vitamínů. Kromě toho dokážou být polévky velmi rozmanité, jako příklad si uveďme hráškový krém, gulášovou polévku či dokonce sladké verze. Běžně se totiž můžete setkat i se sladkými a ještě k tomu studenými polévkami. Mezi ty nejoblíbenější patří borůvková polévka nebo jahodová. Polévky jsou zkrátka senzační po všech směrech.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 234.896 Kj

Bílkoviny1.17 g
Sacharidy9.09 g
Sacharidy z cukrů6.06 g
Tuky1.5 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Cholesterol0.9 g
Vláknina3 g
Sodík0.02 g
Vápník52 g
Gi0.15

Alergeny

  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.