Cizrna s lilkem v rajčatové omáčce

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek1 stroužek
Lilek0.5 kusy
Cizrna v suchém stavu50 g
Majoránka2 špetky
Rajčata v plechovce100 g
Máslo ghee15 g
Koriandr nať1 hrst

Cizrna je skvělým zdrojem rostlinných bílkovin, proto se skvěle hodí do veganského jídelníčku. V kuchyni má navíc opravdu všestranné využití – dělá se z ní mouka, je skvělá jako příloha nebo do salátů.

 

Nejdříve je potřeba připravit si suchou cizrnu. Nechte ji přes noc namočenou ve vodě. Druhý den ji slijte a zalijte novou čerstvou vodou a spolu s hrstí majoránky přiveďte k varu.

Cizrnu uvařte do měkka, zceďte a poté teprve osolte.

 

V dalším kroku si nakrájejte očištěnou zeleninu. Cibuli nakrájejte na jemno, česnek na plátky, lilek na nudličky a rajčata na kostičky.

 

Na kvalitní pánvi si rozpalte lžíci ghee a veškerou zeleninu na něm osmahněte. Vše společně restujte cca 10 minut, poté přidejte cizrnu a podlijte trochou vody. Směs dobře promíchejte a nechte ještě několik minut prohřát.

 

Nakonec posypte čerstvým nasekaným koriandrem

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 391.12 Kj

Bílkoviny2.4 g
Sacharidy14.51 g
Sacharidy z cukrů0.03 g
Tuky1.48 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.63 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.03 g
Vláknina5.09 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.