Čočka na kyselo a vařené vejce

Ingredience na 1 porci

Vejce vařené na tvrdo1 kus
Cibule červená0.5 kusy
Okurka kyselá3 kusy
Čočka vařená60 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka

Zelená čočka je vážně skvělá! Má svou tmavě zelenou specifickou barvu a když ji rozpůlíte, je žlutá. Patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky právě pro svoji lahodně oříškovou až pepřovou chuť a jistě vás překvapí svojí nekonečnou variabilitou.

 

ˇ

Je drobnozrnná, nerozvaří se a nenasákne chuť dresinků,  je tak jako stvořená k přípravě salátů.

 

Čočku uvařte podle návodu na obale, dokořeňte, přidejte osmaženou cibulku a podávejte s vajíčkem natvrdo (lze zaexperimentovat také s vajíčkem na hniličko) a kyselou okurkou. Dále doporučujeme podávat s kouskem čerstvého – žitného pečiva

 

Pokud chcete vyzkoušet něco jiného než klasiku? Podívejte se na zajímavé recepty na čočkovou polévku. Vybrat si můžete hned z několika chutných variant.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 412.185 Kj

Bílkoviny6.89 g
Sacharidy5.16 g
Sacharidy z cukrů0.16 g
Tuky5.38 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.65 g
Cholesterol0.15 g
Vláknina0.6 g
Vápník0.03 g

Alergeny

Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.