Čočka s jasmínovou rýží

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149
Ingredience na 1 porci
| Cibule | 1 kus | |
| Česnek | 1 stroužek | |
| Rýže vařená | 80 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Kmín | 1 špetka | |
| Kokos mletý | 20 g | |
| Kurkuma mletá | 1 špetka | |
| Rajčatový protlak | 150 g | |
| Olej kokosový | 10 ml | |
| Zázvor mletý | 4 špetky | |
| Čočka červená | 0.5 kusy |
Červená čočka patří mezi nejlépe stravitelné luštěniny. Obsahuje minerální látky a vitamíny skupiny B. Navíc je uvařená doslova během chvilky.
Začněte tím, že červenou čočku předem uvaříte do měkka. Poté nasypte do malé misky 2 polévkové lžíce strouhaného kokosu a zalijte ho trochou vody, aby se nasákl.
Cibuli oloupejte a nakrájejte na drobno. Osmahněte ji na pánvi na kokosovém oleji dozlatova. Poté přidejte koření, tedy lžičku kurkumy, lžičku mletého zázvoru, předpřipravený kokos, římský kmín, rajčatový protlak a přisolte. Za stálého míchání krátce opečte a nakonec přidejte předvařenou čočku a prolisujte česnek.
Podávejte s kopečkem jasmínové rýže. Tento vegetariánský pokrm vás okouzlí orientální vůní i chutí.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 1322.746 Kj
| Bílkoviny | 17.59 g |
| Sacharidy | 50.18 g |
| Sacharidy z cukrů | 6 g |
| Tuky | 2.89 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.91 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.21 g |
| Vláknina | 23.17 g |
| Vápník | 37.01 g |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
Graf nutričních hodnot





