Cuketové kari

Ingredience na 1 porci:

Mrkev1 kus
Česnek1 stroužek
Brambory20 g
Olej olivový1 ml
Rajčata cherry1 hrst
Cibule červená0.5 kusy
Paprika červená0.5 kusy
Cuketa0.5 kusy
Sirup datlový bio1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Koření kari5 špetek
Rajčatová šťáva čerstvá100 ml

Na oleji si zpěňte nakrájenou cibuli a přisypte kvalitní koření na kari, které základ ihned provoní. Po chvílí přidejte nakrájené cukety/rajčata/papriky/mrkve a brambory. Posypeme ještě kari, přilijte trochu vody a nechte cca 15-20 min vařit, dokud vše nezměkne.

 

Poté přidejte pasírovaná rajčata a dochuťte solí & pepřem & lahůdkovým droždím a také trochu doslaďte. Sladit doporučujeme datlovým nebo jiným sirupem.

 

Na závěr ještě prolisujte 2-3 stroužky česneku a zakápněte citrónovou šťávou. Pro zjemnění přidejte lžíci kokosového mléka. Párkrát do směsi zajeďte tyčovým mixérem aby se krásně zahustila. Je pikantní, velmi fresh a návyková!  Podávat doporučujeme s rýží.

 

 

Tip jak vařit rýži.

Rýži první osmažte na troše kokosového oleje a poté zalijeme vodou a vařte společně s kardamonem (cca 5 kousků)  pod pokličkou do změknutí a podle typu, co zrovna máte.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.