Dušené hovězí plátky s rýží recept

Ingredience na 1 porci

Hovězí maso400 g
Cibule2 kusy
Česnek3 stroužky
Slanina50 g
Mouka hladká20 g
Tymián2 g
Pepř2 špetky
Sůl2 špetky

Postup plátky

1

Hovězí maso si nakrájejte na plátky, naklepejte je a nařízněte okraje, aby se nekroutily.

2

Maso osolte, opepřete, posypejte tymiánem a obalte v hladké mouce.

3

Nyní oloupejte a nadrobno nakrájejte cibuli, česnek i slaninu.

4

Na rozpáleném oleji zprudka z obou stran osmahněte hovězí plátky. Poté je vyndejte.

5

V již použitém oleji orestujte nakrájenou cibuli, česnek a slaninu.

6

Po orestování přidejte zpět i maso, zalijte ho vodou a pod pokličkou nechejte dusit doměkka.

Dušené hovězí plátky jsou receptem, ke kterému se jako příloha hodí nejvíce rýže. Hovězí se podává ve své vlastní šťávě, která se nezahušťuje ničím dalším. Recept na hovězí plátky je navíc plný potřebných bílkovin, zdrojem vitaminů i minerálních látek. A rýže je jednou z nejzdravějších možných příloh. Navíc je hovězí maso s rýží opravdu chutné.

Dušené hovězí vs. hovězí maso s rýží

Oba recepty obsahují téměř totožné ingredience, v jejichž čele stojí hovězí maso s rýží. Oproti receptu přikládanému skrze odkaz, je tento navíc ochucen snítky tymiánu, cibulí, česnekem a slaninou. Jak hovězí maso s rýží, tak i dušené hovězí ve vlastní šťávě vykouzlí výborný obědový pokrm plný bílkovin. Kromě rýže můžete jako přílohu zvolit například knedlík.

ˇ

Švestkový koláč s mákem jako dezert

Pokud přemýšlíte, co byste si upekli po obědě, ke kterému budete podávat hovězí ve vlastní šťávě, máme pro vás tip. Vyzkoušejte chutný švestkový koláč s mákem. Jedná se opět o chutný i rychlý recept, jehož těsto umícháte v jedné nádobě. Nevznikne vám tak přebytečný nepořádek. Nemusí se nutně jednat o švestkový koláč s mákem, zvolit můžete i jiné druhy ovoce. Výtečně chutnají například meruňky, třešně nebo kyselé blumy. Po upečení navíc tato sladká tečka vydrží chutná ještě několik dní.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 240.424 Kj

Bílkoviny1.91 g
Sacharidy10.98 g
Sacharidy z cukrů6.02 g
Tuky0.46 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3.04 g
Vápník37.01 g

Alergeny

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.