Grilovaný halibut na pomerančích s jarní cibulkou
Ingredience na 1 porci
| Olej olivový | 3 ml | |
| Med včelí (7 g) | 4 lžičky | |
| Cibule jarní | 1 kus | |
| Pomeranč | 50 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Máta bylinka | 10 g | |
| Pomerančová šťáva čerstvá | 50 ml | |
| Limetková šťáva čerstvá | 10 ml | |
| Halibut grónský filet | 100 g |
Nejprve si připravíme marinádu z olivového oleje, šťávy z pomeranče i limetky, medu, nasekané máty, soli a pepře. Filety v marinádě necháme v chladu alespoň půl hodiny odpočívat a po té jej dáme na rozpálený gril. Grilujeme asi 5 minut z každé strany. Během grilování potíráme rybu marinádou. Grilovaný filet zdobíme na talíři pomeranči a nakrájenou cibulkou. Podáváme s vícezrnným chlebem, brambory nebo zeleninou.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 195.895 Kj
| Bílkoviny | 0.8 g |
| Sacharidy | 7.69 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.19 g |
| Tuky | 1.21 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
| Vláknina | 0.44 g |
| Vápník | 27.02 g |
| Gi | 109 |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





