Hlívový guláš

Hlívový guláš

Ingredience na 1 porci

Česnek1 stroužek
Hlíva ústřičná125 g
Olej olivový1 ml
Chléb žitný (50g)1 krajíc
Cibule červená0.5 kusy
Paprika červená1 kus
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Kmín1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Majoránka1 špetka
Zeleninový vývar250 ml

Guláš, který je hotový do hodiny! Recept na hlívový guláš se rychle ujme v celé rodině. Lidé na něj totiž nedají dopustit. Je opravdu rychlý, voňavý a navíc opravdu chutný recept. Hlívový guláš bude jistě chutnat i lidem, kteří houbám obvykle příliš nedají.

 

Do většího hrnce dejte olej, vsypte cibuli a opékejte zhruba 5 minut doměkka. Přidejte všechno koření a krátce opečte, aby se rozvonělo. Opatrně, paprika má tendenci se připalovat a může také zhořknout, a tak to s opékáním nepřežeňte. Dále přisypte nakrájené houby a krátce je orestujte. Přídejte česnek, zalijte vývarem nebo vodou, osolte a opepřete a promíchejte. Přiveďte k varu, zmírněte teplotu a vařte asi 15 minut.

 

Po 15 minutách vaření přidejte dále pokrájené papriky a vařte dalších 15 minut, dokud houby nezměknout. Omáčku zahustěte rozdrobeným chlebem a nechte na mírném plameni provařit tak dlouho, dokud se chléb v omáčce dokonale nevstřebá. Pokud se odvařilo příliš velké množství tekutiny, zřeďte guláš ještě trochou vody. 

 

Z konce vaření přidejte majoránku dle chuti a okořeňte guláš pepřem a solí. Podávejte ideálně s kvalitním žitným kváskovým pečivem.

 

*Vyzkoušejte také další recepty z hub.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 785.394 Kj

Bílkoviny5.24 g
Sacharidy31.45 g
Tuky4.53 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.94 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina7.03 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.