Hamburská vepřová kýta recept

Ingredience na 1 porci

Vepřová kýta1000 g
Párek100 g
Mrkev3 kusy
Celer500 g
Cibule1 kus
Slanina100 g
Hořčice plnotučná8 g
Mouka hladká20 g
Petržel kořen50 g
Citrón10 g
Smetana na vaření 10%200 g
Nové koření celé5 kusů
Pepř černý celý5 kusů
Bobkový list5 kusů
Okurka kyselá6 kusů

Postup hamburská pečeně

1

Nakrájejte si na menší kousky kyselé okurky, slaninu i párky.

2

Výslednými kostičkami (kousek slaniny si dejte stranou) prošpikujte vepřovou kýtu.

3

V hrnci rozpusťte trochu másla a oleje, osmahněte slaninu.

4

Jakmile slanina chytne barvu, přidejte do hrnce na kousky nakrájené mrkve, půl celeru, petržel a menší cibuli.

5

Kromě toho vzniklou směs podle potřeby osolte, opepřete, přidejte nové koření a bobkový list.

6

Vše na plotně smažte cca 5 minut.

7

Nyní do hrnce vložte prošpikované maso a z obou stran ho dostatečně opečte.

8

Ihned poté podlijte vodou, přikryjte pokličkou a duste do té doby, než maso nezměkne.

9

V troše studené vody si rozmíchejte 1 lžíci hladké mouky a promíchanou mouku s vodou přilijte do hrnce k omáčce, povařte.

10

Ke konci se hamburská omáčka zjemní smetanou na vaření, dochutí citronem, cukrem a lžičkou hořčice.

11

Omáčku rozmixujte, na plátky nakrájejte kýtu a podávejte.

Hamburská vepřová kýta: recept na chutný a oblíbený obědový pokrm. Hamburská omáčka nepatří mezi zástupce jídel, která byste měli konzumovat, dodržujete-li zdravý životní styl, jelikož obsahuje velké množství sacharidů. Ale jednou za čas má dovoleno si zahřešit každý, ať zdravý životní styl dodržujete, nebo ne. Určitě ale bude vhodné si před konzumací hamburské vepřové kýty zacvičit, příhodné jsou cviky na stehna

Hamburská vepřová kýta: podrobný recept

Nakrájejte si na menší kousky kyselé okurky, slaninu i párky. Výslednými kostičkami (kousek slaniny si dejte stranou) prošpikujte 1 kilogram vepřové kýty.

ˇ

V hrnci rozpusťte trochu másla a oleje, nejlépe slunečnicového, nebo řepkového. Do rozpuštěného másla dejte osmahnout odložené kousky slaniny.

Jakmile slanina chytne barvu, přidejte do hrnce na kousky nakrájené 3 mrkve, půl celeru, petržel a menší cibuli. Kromě toho vzniklou směs podle potřeby osolte, opepřete, přidejte nové koření a bobkový list. Vše na plotně smažte cca 5 minut.

Nyní do hrnce vložte prošpikované maso a z obou stran ho dostatečně opečte. Ihned poté podlijte vodou, přikryjte pokličkou a duste do té doby, než maso nezměkne.

V troše studené vody si rozmíchejte 1 lžíci hladké mouky a promíchanou mouku s vodou přilijte do hrnce k omáčce, povařte.

Ke konci se hamburská omáčka zjemní smetanou na vaření, dochutí citronem, cukrem a lžičkou hořčice. Omáčku rozmixujte, na plátky nakrájejte kýtu a podávejte.

Ideální přílohou je houskový knedlík, s ním bude výsledná hamburská pečeně zkrátka famózní.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 461.679 Kj

Bílkoviny3.67 g
Sacharidy22.96 g
Sacharidy z cukrů6.15 g
Tuky1.54 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.06 g
Cholesterol0.71 g
Vláknina8.29 g
Sodík0.03 g
Vápník37.17 g

Alergeny

Celer a výrobky z něj

Hořčice a výrobky z ní

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.