Hráškový hummus

Hráškový hummus

Ingredience na 1 porci

Česnek0.5 stroužky
Hrášek čerstvý50 g
Olej olivový1 ml
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Cizrna ve slaném nálevu40 g
Pasta tahini10 g

V arabské kuchyni je cizrna takřka nepostradatelná a recept na  pikantní pastu – hummus, je naprostou klasikou. Ochucujte dle libosti. V základu by ale nikdy neměly chybět čerstvé bylinky, kvalitní olej, česnek,  římský kmín, hladce prošlehaná cizrnová pasta a limetková nebo citrónová šťáva!

Druhů hummusu existuje celá řada – se sušenými rajčaty, s olivami, s mrkví apod. Dnes si ukážeme pestrou jarní variantu ne tak kořeněného hummusu – hráškového hummusu!

ˇ

 

 

  1. Všechny uvedené ingredience rozmixujte dohladka.
  2. Pokud bude směs příliš hustá, zřeďte ji pár lžícemi vody oleje, nebo tahini pasty. Tahini pastu do hummusu přidávejte od 1PL dál společně s olejem podle požadované hustoty.
  3. Hummus okořeňte česnekem, citr. šťávou, solí a pepřem.
  4. Pomazánka se skvěle hodí k čerstvé nakrájené zelenině, celozrnnému pečivu,  tortillám a nebo jako dresink do salátů.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 101.042 Kj

Bílkoviny0.65 g
Sacharidy1.74 g
Sacharidy z cukrů0.01 g
Tuky1.55 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.11 g
Vápník0.01 g
Gi0.15

Alergeny

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Sezamová semena (sezam) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.