Kuskusový salát

Ingredience na 1 porci:

Brokolice60 g
Rajčata sušená15 g
Olej olivový5 ml
Olivy černé10 kusů
Kuskus vařený60 g
Cibule červená0.5 kusy
Semínka chia1 lžička
Avokádo čerstvé30 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Citrónová šťáva čerstvá5 g
Semínka slunečnicová5 g
Koriandr nať1 hrst

První si uvařte kuskus. Můžete zvolit i jinou oblíbenou obilovinu nebo luštěninu – výborná je do salátů také quinoa, čočka Belunga, ale i jáhly či bulgur. Dále do salátů doporučujeme brokolici, kterou stačí spařit vodou a pak nakrájet, bude krásně křupavá.

 

Zeleninu celkově není potřeba příliš vařit (když zrovna neděláte polévku), bohatě ji stačí vždy spařit a zůstane tak krásně křupavá a plná vitamínů, které se mnohdy vařením ztratí.

 

Dále do salátů přidejte to, na co máte zrovna chuť nebo co máte doma v lednici. V naší verzi tam ale nikdy nesmí chybět olivy, sušená rajčata, nasekaná červená cibulka, semínka a nahoru bylinky a jemné avokádo! A celé to stačí pokapat kvalitním olivovým olejem a citrónovou šťávou nebo posypat citrónovou trávou a samozřejmě osolit ,opepřit podle chuti a posypat chia semínky.

 

Taky si můžete vytvořit pikantní zálivku z agáve (nebo jiného) sirupu, hořčice, vinného octu a olivového oleje a vmíchat do celého salátu.

 

Když máte na přípravu více času, je výborné do salátu přidat také pečenou zeleninu, jako třeba batáty nebo mrkev. Dále salát skvěle ozvláštníte třeba čerstvým granátovým jablkem! Takto připravený salát můžete jíst jak za tepla, tak za studena.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.