Jáhlová kaše s jahodami

Ingredience na 1 porci:

Med včelí (7 g)1 lžička
Jahody zahradní100 g
Semínka chia2 lžičky
Jáhly vařené70 g
Skořice4 g
Kokos mletý10 g
Máslo arašídové10 g

Jáhly jsou velmi zdravá potravina a skvěle se hodí také pro hubnutí. Obsahují velké množství vlákniny, která má blahodárné účinky na správné fungování střev. Mimo jiné patří mezi komplexní sacharidy, takže se do těla pomalu uvolňují, energie vám dlouho vydrží a mají minimální tendenci ukládat se do podkožního tuku. Jáhly jsou bohaté na zinek, železo, draslík a hořčík, které obecně ve stravě často chybí. Jáhly mají také nízký glykemický index, tudíž jsou vhodné i pro diabetiky.

 

Jáhly propláchněte několikrát po sobě vodou. Poté je dejte do kastrůlku a zalijte vodou nebo rostlinným mlékem tak, aby byly přibližně 1 cm pod hladinou.

 

Vařte dokud se všechna voda do jáhel nevsákne. Poté přimícháme chia semínka, med, skořici, kokos a arašídové máslo.

 

Dozdobte oblíbeným jahodami, oříšky nebo semínky.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.