Krevetové rizoto

Ingredience na 1 porci

Česnek2 stroužky
Tymián5 g
Sůl1 špetka
Petržel nať5 g
Rýže celozrnná80 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Rozmarýn5 g
Krevety střední150 g
Olej kokosový10 ml

Občas nezaškodí zařadit do svého jídelníčku mořské plody. Jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které mají důležitou funkci pro činnost srdce.

 

Celozrnnou rýži uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu. Pokud jí chcete dodat lepší a výraznější chuť, uvařte ji v domácím zeleninovém vývaru.

 

Krevety si očistěte a oloupaný česnek nasekejte na plátky. Poté si na větší kvalitní pánvi rozpalte 2 polévkové lžíce kokosového oleje. Když je olej rozehřátý, přidejte snítku tymiánu a rozmarýnu. Poté přidejte česnek a po několika vteřinách také připravené krevety. Společně opékejte asi 5 minut.

 

Když jsou krevety hotové a rýže uvařená, je čas vše smíchat dohromady. Do směsi vmíchejte také čerstvou nasekanou petrželovou nať.

 

Podle chuti osolte a zakápněte citronovou šťávou. Dobrou chuť!

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 85.1075 Kj

Bílkoviny0.62 g
Sacharidy1.86 g
Tuky1.11 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.94 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.21 g
Vláknina0.02 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Korýši a výrobky z nich
  • Ryby a výrobky z nich
  • Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.