Krevetové rizoto

Ingredience na 1 porci:

Česnek2 stroužky
Tymián5 g
Sůl1 špetka
Petržel nať5 g
Rýže celozrnná80 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Rozmarýn5 g
Krevety střední150 g
Olej kokosový10 ml

Občas nezaškodí zařadit do svého jídelníčku mořské plody. Jsou bohaté na omega-3 mastné kyseliny, které mají důležitou funkci pro činnost srdce.

 

Celozrnnou rýži uvařte v osolené vodě dle návodu na obalu. Pokud jí chcete dodat lepší a výraznější chuť, uvařte ji v domácím zeleninovém vývaru.

 

Krevety si očistěte a oloupaný česnek nasekejte na plátky. Poté si na větší kvalitní pánvi rozpalte 2 polévkové lžíce kokosového oleje. Když je olej rozehřátý, přidejte snítku tymiánu a rozmarýnu. Poté přidejte česnek a po několika vteřinách také připravené krevety. Společně opékejte asi 5 minut.

 

Když jsou krevety hotové a rýže uvařená, je čas vše smíchat dohromady. Do směsi vmíchejte také čerstvou nasekanou petrželovou nať.

 

Podle chuti osolte a zakápněte citronovou šťávou. Dobrou chuť! 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.