Kuře na paprice

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Kuřecí prsa (restovaná)120 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Koření paprika mletá1 špetka
Smetana sojová50 ml

Ukážeme vám trochu jiné kuře na paprice než jak ho známe ze školních jídelen. 

 

Paprikáš je pokrm z masa, který pochází z Maďarska. Toto jídlo je podobné perkeltu, a stejně jako on obsahuje méně vody než guláš. Může být připraven jak z hovězího, telecího, jehněčího nebo vepřového masa, tak třeba z králíka, z kuřete či ryby, případně z jejich směsi.

 

Kuřecí prsa pokrájejte na kostičky, osolte, opepřete, přidejte sladkou papriku. Na rozpálené pánvi osmahněte pokrájenou cibulku, přidejte maso a zprudka krátce orestujte, poté přilijte jakoukoli rostlinou smetanu a cca 5 minut povařte.

 

Dochuťe podle chutí kořením a podávejte s rýží, bulgurem, celozrnnýma těstovinama, celozrnným knedlíkem nebo kvalitním pečivem.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.