Kuřecí kung pao s rýží recept

Kuřecí kung pao

Ingredience na 1 porci

Kuřecí maso500 g
Rýže vařená400 g
Česnek1 stroužek
Ořechy kešu1 hrst
Sůl1 špetka
Omáčka sojová50 g
Olej olivový30 ml
Víno bílé ( 2 dcl)1 sklenice
Solamyl30 g
Ocet10 ml
Cukr hnědý třtinový10 g
Cibule jarní4 kusy

Kuřecí kung pao postup

1

Smíchejte víno, sojovou omáčku, olej a solamyl – od všeho lžíci.

2

Do směsi naložte na hodinu kuřecí maso, nakrájené na kostky. Uložte do lednice.

3

Ze zbytku ingrediencí, tedy octa, cibule, česneku, kešu oříšků a třtinového cukru, vytvořte omáčku.

4

Kuřecí maso opečte na pánvi a rýži uvařte dle návodu. Pokud chcete přidat zeleninu, krátce ji orestujte na pánvi spolu s kuřecím.

5

Opečené maso smíchejte s omáčkou a podávejte.

Kung pao je pokrm původně ze sečuánské kuchyně, která je známá bohatými, zdravými a vyváženými ingrediencemi. Výhodou kung pao receptu je však to, že ač se jedná o exotickou pochoutku, je také velmi snadné ji připravit. Mezi další jednoduché exotické recepty patří například kebab recept.

Nejsnazší cestou je najít si na kuřecí kung pao recept a suroviny následně upravit podle chuti strávníků. Každý recept na kung pao se totiž do jisté míry liší. Je možné ho obohatit například o čínské rýžové víno, chilli papričky nebo zázvor. Stejně tak je možné upravit si obsaženou zeleninu podle chuti nebo dostupnosti. Nejčastěji se používá jarní cibulka, pórek, mrkev nebo třeba brokolice.

ˇ

V tradiční podobě je připravováno kuřecí kung pao s rýží, oblíbenou a chutnou formou pokrmu je ale i kung pao s nudlemi. Alternativou pro kuřecí kung pao je také kung pao vepřové. Záleží na chuti každého, tradičnější je však “kuře kung pao”.

Při přípravě exotických pokrmů je obecně dobré dát pozor na volbu surovin. Kung pao obsahuje převážně lehce stravitelné potraviny, ale agresivnější zázvor a chilli by mohlo někoho potrápit.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 1140.9349 Kj

Bílkoviny3.24 g
Sacharidy9.38 g
Sacharidy z cukrů0.04 g
Tuky6.14 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.89 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.53 g
Vápník27.01 g

Alergeny

Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.