Marinované tofu na bylinkách

Marinované tofu na bylinkách

Ingredience na 1 porci

Cibule1 kus
Česnek2 stroužky
Olej olivový10 ml
Sýr tofu150 g
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rozmarýn1 g
Omáčka sojová1 g
Bobkový list1 kus
Koření nové1 lžička

Tofu je oblíbenou náhradou masa u vegetariánů a veganů. Vyrábí se ze sójipodobně jako například sýr a je možné jej připravit na bezpočet chutných způsobů.

 

Nejdříve ze všeho si připravte marinádu. Začněte tím, že do středně velké misky nalijte olivový olej. Přidejte oloupanou a na drobno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Poté přidejte bylinky a dochuťte kořením a sojovou omáčkou.

 

Tofu nakrájejte na kostičky a naložte ho do vzniklé marinády. Dobře promíchejte a nechte v ideálním případě naložené přes noc.

 

Druhý den vyjměte tofu z marinády, nechte lehce okapat od oleje a zprudka opečte na rozpálené pánvi.

 

Jako příloha se hodí v podstatě cokoliv. Chutné jsou například pečené brambory a nebo lehký zeleninový salátek.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 293.7485 Kj

Bílkoviny1.69 g
Sacharidy11.99 g
Tuky1.52 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.91 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina3 g
Vápník0.01 g

Alergeny

Sójové boby (sója) a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.