Mořský ďas v parmské šunce
Ingredience na 1 porci
| Česnek | 1 stroužek | |
| Olej olivový | 2 ml | |
| Paprika červená | 1 kus | |
| Paprika žlutá | 1 kus | |
| Tymián | 1 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Šunka parmská | 40 g | |
| Ocet balzamiko | 10 g | |
| Mořský ďas | 120 g |
Papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek nasekáme na plátky. V pánvi zahřejeme lžičku oleje, přidáme papriku, česnek, tymián, 2 lžíce vody a koření. V částečně zakryté pánvi směs dusíme za občasného míchání podobu 20 minut. Mezitím si mořského ďasa okořeníme a zabalíme každý plátek do šunky. Na rozpálené pánvi opékáme filety 4-5 minut z každí strany, až je maso propečené dozlatova.. Do pánve s paprikovou směsí přidáme balzamikový ocet a zvolna ohříváme 5 minut. Rybí filety nakrájíme na silnější plátky a podáváme s dušenou paprikovou směsí a bramborovou kaší, nebo jakkoli upravenými brambory.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 261.519 Kj
| Bílkoviny | 2.71 g |
| Sacharidy | 10.44 g |
| Tuky | 4.35 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.89 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.11 g |
| Vláknina | 4 g |
| Vápník | 0.01 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





