Mořský ďas v parmské šunce

Ingredience na 1 porci:

Česnek1 stroužek
Olej olivový2 ml
Paprika červená1 kus
Paprika žlutá1 kus
Tymián1 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Šunka parmská40 g
Ocet balzamiko10 g
Mořský ďas120 g

Papriku očistíme a nakrájíme na kostky. Česnek nasekáme na plátky. V pánvi zahřejeme lžičku oleje, přidáme papriku, česnek, tymián, 2 lžíce vody a koření. V částečně zakryté pánvi směs dusíme za občasného míchání podobu  20 minut. Mezitím si mořského ďasa okořeníme a zabalíme každý plátek do šunky. Na rozpálené pánvi opékáme filety 4-5 minut z každí strany, až je maso propečené dozlatova.. Do pánve s paprikovou směsí přidáme balzamikový ocet a zvolna ohříváme 5 minut. Rybí filety nakrájíme na silnější plátky a podáváme s dušenou paprikovou směsí a bramborovou kaší, nebo jakkoli upravenými brambory. 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.