Placky z cizrny

Ingredience na 1 porci

Sůl1 špetka
Voda1 sklenice
Rozmarýn5 g
Olej řepkový20 ml
Mouka cizrnová75 g

Cizrna je chutná luštěnina, kterou můžete znát i pod názvem "římský hrách". Je zdraví prospěšná a navíc neobsahuje lepek, takže je vhodná při bezlepkové dietě.

 

Cizrnovou mouku, vodu, olej a sůl umixujte do hladkého těsta. Pokud nemáte po ruce cizrnovou mouku, můžete ji nahradit přes noc namočenou cizrnou nebo cizrnou z plechovky. Dejte pozor, aby nebylo těsto příliš řídké. Mělo by mít konzistenci a hustotu asi jako těsto na lívance. Pokud je těsto příliš řídké, přisypte trochu cizrnové mouky. 

 

Pomocí naběračky vlijte těsto na rozpálenou nepřilnavou pánev. Navrch nasypte rozmarýn (nebo jiné bylinky, které máte po ruce) a pozvolna opékejte, aby se placka nespálila. Po chvilce otočte a upečte dozlatova i z druhé strany. 

 

Recepty z cizrny jsou stále oblíbenější pro příjemnou chuť a široké možnosti využití hlavně u celiaků, diabetiků i vegetariánů. 

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 58.0815 Kj

Bílkoviny0.19 g
Sacharidy0.8 g
Sacharidy z cukrů0.02 g
Tuky1.08 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.1 g
Vláknina0.02 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.