Poctivé punčové řezy i pro začátečníky

punčový řez

Ingredience na 1 porci

Mouka polohrubá200 g
Cukr bílý500 g
Vejce10 kusů
Malinový džem1 sklenice
Potravinářské barvivo1 lžička
Cukr moučka100 g
Citrónová šťáva čerstvá10 g
Vejce bílek1 kus
Rum40 ml

Punčové řezy postup

1

Vejce vyšleháme s 200g cukru, přisypáváme postupně polohrubou mouku a celou ji zašleháme.

2

Těsto rozdělíme na dva díly a jeden obarvíme růžovým potravinářským barvivem. Každou polovinu vylijeme na plech a pečeme 5-10min v troubě na 180 stupňů.

3

Zbytek klasického bílého cukru (300g) rozpustíme v hrnku vody, přidáme rum.

4

Vychladlé pláty buďto nakrájíme rovnou na řezy pro snazší manipulaci, nebo je můžeme rozkrojit třeba jen napůl, připravit z nich větší punčový dort a krájet až následně. Jednotlivé vrstvy mažeme malinovým džemem a po přiklopení další vrstvou těsta potíráme rumovým rozvarem.

5

Nakonec si připravíme rychlou cukrovou polevu z moučkového cukru, bílku a citronové šťávy. Tu přidáváme po lžičkách a polevu šleháme do tuha. Polevou polijeme punčový řez a necháme ho odležet, aby do sebe nasál rumový rozvar.

Poctivé punčové řezy, které chutnají lépe než ty kupované. Punčový dort neboli punčový řez je super způsob, jak udělat radost svým blízkým. Nejlepší je připravit jim skvělé punčové řezy třeba k narozeninám. Ocení ho zejména milovníci retro dezertů, případně tací, kteří mají v lásce dezerty z malin.

V čem jsou vlastně punčové řezy tak speciální? Specifické jsou svou nezaměnitelnou barevnou kombinací, rumovou vůní a šťavnatou malinovou chutí. Možná právě díky této kombinaci několika barev, vrstev a chutí působí řezy na první pohled jako složitý dezert na přípravu, ale opak je pravdou. Obecně punčové řezy patří mezi jednoduché dezerty, a hlavně oblíbené dezerty z malin. Navíc, náš recept by se dal nazvat také „punčové řezy pro začátečníky“, protože ho zvládne úplně každý. Základem je piškotové těsto, rozdělené na dvě části a obarvené potravinářským barvivem. Pak už stačí jen rumový rozvar a malinový džem a trocha zručnosti a je skoro hotovo. Jednoduché jsou i řezy Míša, které taktéž patří mezi vyhledávané recepty na řezy.

Nakonec se punčový řez nebo punčový dort (záleží jakou použijete formu a jak vykrojíte pláty těsta), pomaže jednoduchou cukrovou polevou, kterou znáte třeba z receptů na vánoční perníčky.

Punčové řezy jsou kalorická bomba, doporučujeme tedy zkontrolovat kalorické tabulky, zejména strávníkům, kteří drží nějakou dietu. Pokud je punčový dort připravovaný i pro děti, doporučujeme vyměnit rum za rumové aroma.

Recept na punč z bílého vína k punčovým řezům

Ingrediencemi se tyto dvě dobroty možná neshodují, ale názvem ano, proto bychom vám rádi doporučili recept na punč z bílého vína. Vánoční punč je recept na oblíbený alkoholový drink, který si všichni s oblibou dopřávají především v období Vánoc. Možná máte konzumaci punče spojenou s vánočními trhy, co takhle si ho ale připravit i z pohodlí domova a zpříjemnit si tak nejeden chladný den.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 942.75 Kj

Bílkoviny10.95 g
Sacharidy126.27 g
Sacharidy z cukrů1.13 g
Tuky5.94 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.55 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina0.04 g
Sodík0.14 g
Vápník0.03 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.