Pstruh na houbách
Ingredience na 1 porci
| Olej olivový | 2 ml | |
| Pstruh | 150 g | |
| Rukola | 20 hrstí | |
| Žampiony čerstvé | 50 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Kmín | 2 špetky | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 2 g |
Očištěné houby pokrájíme na plátky a dáme vařit do malého množství vody, vaříme pomalu na mírném ohni. Pstruha si nakrájíme na menší filetky, ochutíme jej kořením a zprudka orestujeme na nepřilnavé pánvi z obou stran. Pstruha servírujeme položeného na houbách, zakápnutého kapkou citrón. Můžeme podávat s brambory, rýží, pečivem či pouze zeleninovým salátem.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 108.226 Kj
| Bílkoviny | 0.43 g |
| Sacharidy | 0.29 g |
| Tuky | 1.16 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.88 g |
| Vláknina | 0.16 g |
Alergeny
- Ryby a výrobky z nich
Graf nutričních hodnot





