Recept na bramboráky z cukety

Ingredience na 1 porci

Cuketa1 kus
Vejce2 kusy
Česnek1 stroužek
Mouka hladká50 g
Majoránka2 špetky
Mléko polotučné20 ml
Sůl1 špetka

Postup bramboráky

1

Cuketu očistěte a najemno nastrouhejte, vymačkejte z ní přebytečnou vodu.

2

K cuketě přidejte utřený česnek, majoránku, hladkou mouku, vejce a trochu mléka, aby vám vznikla kašovitá směs.

3

Na rozpáleném oleji osmahněte cuketové bramboráky z obou stran.

Bramboráky z cukety jsou zdravější obměnou tradičních bramboráků. V těchto plackách jsou totiž brambory nahrazené cuketou. Cuketové bramboráčky dodají lidskému tělu potřebné vitaminy i minerální látky. Chcete-li si recept na bramboráky s cuketou ještě o něco vylepšit, doporučujeme přidat strouhaný sýr. Aby vám bramborák z cukety klouzal do krku co nejlépe, připravte si k němu nějaký zeleninový salát, například osvěžující mrkvový salát s jablkem.

Bramboráky z cukety a mrkvový salát s jablkem

Jak jsme již zmínili výše, bramboráky z cukety chutně doplní tento šťavnatý a zdravý mrkvový salát s jablkem. Kromě mrkve a jablka je zapotřebí selský jogurt, slunečnicová semínka a citronová šťáva. Jedná se o opravdu rychlý recept, navíc je mrkvový salát s jablkem snadný na přípravu. Konzumací tohoto salátu získáte řadu prospěšných látek, třeba vlákninu, která je velmi důležitá pro správnou funkci střev.

ˇ

Další cuketový tip: grilovaná cuketa

Další možností, jak tuto zdravou surovinu využít, je kromě bramboráku z cukety grilovaná cuketa. Ta senzačně doplní každé grilování a můžete si navíc ingredience přizpůsobit k obrazu svému. Kromě cukety do receptu patří rajčata, sójové maso, česnek a několik dalších ingrediencí. Pokud chcete, zaměňte sójové maso klasickým mletým. Originální recept je však vhodný jak pro masožravce, tak i pro vegetariány. Grilovaná cuketa i cuketové bramboráčky se postarají o rychle připravený a chutný pokrm.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 465.17 Kj

Bílkoviny7.65 g
Sacharidy5.5 g
Sacharidy z cukrů0.07 g
Tuky5.79 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)1.57 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.2 g
Vláknina1.03 g
Sodík0.07 g
Vápník0.04 g
Gi0.15

Alergeny

Vejce a výrobky z nich

Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich

Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

Mohlo by vás zajímat

© COPYRIGHT 2021 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.