Grilovaná cuketa

Ingredience na 1 porci:

Česnek1 stroužek
Olej olivový1 ml
Rajčata cherry1 hrst
Cibule červená1 kus
Ořechy vlašské0.5 hrsti
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Petržel nať1 g
Sójové maso125 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Koření provensálské1 špetka

Cukety omyjte, podélně rozpůlte a pořádně vydlabte dužinu, tím více směsi se do cuket následně vejde. Cukety dejte na plech vyložený pečícím papírem.

Vydlabanou dužinu nasekejte na menší kousky, které později použijete do "masové" směsi.

 

V hlubší pánvi rozehřejte olivový olej, na který příjde zesklovatět na drobno nakrájená cibule. Dále přidejte uvařené (v zeleninovém vývaru) sójové maso a smažte zhruba 5 minut za občasného zamíchání. Sójové maso v případě potřeby zaměňte za klasické mleté maso.

 

Do pánve přidejte rajčata nakrájená na kostičky, vydlabanou dužinu z cukety, prolisujte stroužek česneku a přidejte ještě petrželku nasekanou na drobno. Směs dochuťte podle chuti solí, pepřem a provensálskými bylinkami.

Stáhněte plamen a duste směs, dokud zelenina dobře nezměkne. Potrvá to zrhuba 10-15 minut.

"Masovou směsí" potom naplňte vydlabané cukety, a dobře upěchujte.

Cukety pečte cca na 30 min (podle velikosti cukety) na grilu nebo v troubě vyhřáté na 180°C. Posledních 5 min pečení můžete cukety posypat oblíbeným strouhaným sýrem.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.