Recept na gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou


Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Kuřecí prsa2 kusy
Šlehačka200 g
Gnocchi bramborové noky500 g
Česnek4 stroužky
Tavený sýr20 g
Špenát čerstvý200 g
Sůl2 špetky
Pepř2 špetky
Olej slunečnicový3 lžíce

Postup gnocchi

1

Kuřecí prsa si důkladně očistěte, podle chuti osolte a opepřete. Maso nadrobno nakrájejte, do hlubší pánve si nalijte olej, rozehřejte ho.

2

Do rozpáleného oleje vhoďte nakrájená, ochucená kuřecí prsa a orestujte je.

3

K orestovaným kuřecím prsům přidejte prolisované stroužky česneku, nasekané balení čerstvého špenátu a celou směs zalijte šlehačkou.

4

Poté přidejte cca 2 trojúhelníčky taveného sýru a vše nechejte přibližně 3 minuty povařit.

5

V této chvíli do pánve přidejte gnocchi a znovu povařte přibližně 3 minuty.

Gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou je velmi rychlý, chutný a hutný recept, který obsahuje opravdu velké množství bílkovin. Potraviny bohaté na bílkoviny neboli proteiny zahánějí hlad a tělo si je neukládá do zásoby.

Bramborové noky se smetanovou omáčkou patří mezi oblíbené gnocchi recepty, doporučujeme vám vyzkoušet ale i zdravější variantu, jejímž základem jsou bezlepkové gnocchi.

Podrobný recept na gnocchi s kuřecím masem a sýrovou omáčkou

Kuřecí prsa si důkladně očistěte, podle chuti osolte a opepřete. Maso nadrobno nakrájejte, do hlubší pánve si nalijte olej, rozehřejte ho. Do rozpáleného oleje vhoďte nakrájená, ochucená kuřecí prsa a orestujte je.

K orestovaným kuřecím prsům přidejte 4 prolisované stroužky česneku, nasekané balení čerstvého špenátu a celou směs zalijte šlehačkou. Poté přidejte cca 2 trojúhelníčky taveného sýru a vše nechejte přibližně 3 minuty povařit.

V této chvíli do pánve přidejte gnocchi a znovu povařte přibližně 3 minuty.

Takto jsou gnocchi se špenátem neboli bramborové noky s kuřecím masem hotové, doporučujeme podávat v hlubokém talíři.

Gnocchi recept

Gnocchi si samozřejmě můžete připravit i doma, nekupovat již připravenou variantu. K tomu budete potřebovat 300 gramů brambor, 130 gramů polohrubé mouky, 1 vejce a sůl.

Brambory oloupejte a doměkka uvařte v osolené vodě. Poté je nastrouhejte, přidejte k nim vejce s moukou, zpracujte v těsto, z něhož si vyválejte malé válečky. Ty vhoďte do vroucí vody, vařečkou je míchejte, aby se nepřichytily ke dnu a přibližně po minutě je vyndejte.

Udělejte si tak chutné domácí gnocchi se špenátem či bramborové noky s kuřecím masem.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 976.59 Kj

Bílkoviny35.49 g
Sacharidy1.69 g
Sacharidy z cukrů0.08 g
Tuky2.5 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Vláknina0.04 g
Sodík0.03 g
Vápník0.01 g

Alergeny

  • Obiloviny obsahující lepek a výrobky z nich
  • Vejce a výrobky z nich
  • Mléko a výrobky z něj

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.