Recept na katův šleh s bramboráčky

recept na katův šleh

Warning: A non-numeric value encountered in /data/web/virtuals/248079/virtual/www/wp-content/themes/pestry-jidelnicek/single.php on line 149

Ingredience na 1 porci

Vepřová kýta500 g
Cibule červená1 kus
Cibule jarní5 kusů
Paprika červená1 kus
Feferonky1 g
Sterilované lečo300 g
Okurka kyselá1 kus
Worcester30 ml
Kečup120 g
Česnek2 stroužky
Olej slunečnicový2 lžíce
Sůl5 špetek
Pepř5 špetek

Postup katův šleh

1

Nakrájíme maso na nudličky, osolíme a opepříme. Přidáme Worcester omáčku, olej a trochu feferonky nebo chilli koření.

2

Lečo vyklopíme do sítka a necháme odkapat. Kyselou okurku nakrájíme na kostičky a přidáme k leču.

3

Nakrájíme cibuli na půl kolečka, papriku na proužky, feferonku nadrobno a česnek na plátky.

4

Naložené kousky masa zprudka orestujeme na oleji ideálně ve wok pánvi, cca 5 minut.

5

Do pánve přidáme cibuli, feferonku, česnek a papriku a znovu asi 5 minut restujeme a mícháme.

6

Přidáme lečo a kečup a krátce prohřejeme. Dochutíme solí a pepřem.

7

Podáváme nejlépe s bramboráčky.

Kdo by neznal tradiční pikantní recept na katův šleh. Tento pokrm nejednou dostal některé z nás z unavenější nálady po bujaré oslavě či party. Vyznačuje se hlavně feferonkami, které způsobují jeho pikantnost. Pokud je však nemáte, můžete použít i sušené chilli papričky nebo chilli koření. Další nutnou ingrediencí je sterilované lečo, které si buď můžete připravit dopředu nebo jej zakoupíte v obchodě.

Jak uvařit brambory

Nejlepší je katův šleh se smaženými bramboráčky, ale můžete k němu volit i jiné přílohy. Jako například rýži či pečené nebo vařené brambory. Tím o něco snížíte kalorickou hodnotu tohoto pokrmu. Jak uvařit brambory, aby byly chutné? Nejdůležitější je vědět, jaký typ brambor máme. Také jinak vaříme brambory bez slupky a jinak ve slupce. Celkově brambory můžeme vařit na spoustu způsobů a v tom je jejich veliká výhoda. Recept katův šleh bude skvěle chutnat i se šťouchanými bramborami.

Katův šleh nebo mexické fazole recept?

Pokud holdujete pikantním pokrmům, ale nejste velkými fanoušky masa, jsou mexické fazole recept přesně pro vás. Recept na mexické fazole je plný zeleniny a právě díky fazolím tento pokrm obsahuje dostatečné množství bílkovin. Můžete jej tedy s klidem zařadit do svého vyváženého jídelníčku. Pálivost v mexických fazolích způsobuje hlavně koření, a to mletá pálivá paprika a dále také česnek. Pokud chcete chuť mexických fazolí posunout na vyšší úroveň, přidejte osmaženou slaninu.

Nutriční hodnoty

Celková energetická hodnota 561.159 Kj

Bílkoviny3.4 g
Sacharidy18.34 g
Sacharidy z cukrů4.07 g
Tuky3.79 g
Nasycené mastné kyseliny (z tuků)0.01 g
Trans mastné kyseliny (z tuků)0.11 g
Cholesterol0.71 g
Vláknina4.84 g
Sodík0.5 g
Vápník45.24 g

Alergeny

Graf nutričních hodnot

© COPYRIGHT 2024 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.