Omeleta na mexický způsob

Ingredience na 1 porci:

Cibule1 kus
Olej olivový20 ml
Vejce2 kusy
Sýr eidam 20% tuku25 g
Rajčata cherry2 hrsti
Pažitka1 hrst
Žampiony čerstvé100 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka

Nebojte se vajec! Jsou především bohatým zdrojem bílkovin a vitamínů, Obsahují minerální látky, jakými jsou například vápník a železo.

 

Nejdřív ze všeho si připravte veškerou zeleninu, houby a sýr. Cibuli oloupejte a pokrájejte na drobno. Omytá cherry rajčátka překrojte na polovičky. Žampiony očistěte, omyjte a nakrájejte na plátky. Sýr nastrouhejte na jemném struhadle.

  

Na pánvi rozehřejte 10 ml olivového oleje (přibližně jedna polévková lžíce) a orestujte na něm na jemno nakrájenou cibulku. Jakmile se cibulka rozvoní a zesklovatí, můžete přidat pokrájené žampiony. Žampiony na cibulce nejdříve opečte dozlatova a potom přimíchejte rajčata. 

Žampiony s rajčaty osolte a opepřete podle chuti. Krátce poduste, dokud rajčata nezměknou a žampiony nepustí vodu, čímž se vytvoří kompaktnější směs. 

 

Mezitím si rozšlehejte osolená a opepřená vejce, která smícháte s polovinou sýra. Připravte si vhodnou pánev, ideálně s nepřilnavým povrchem. Na zbytku oleje (opět stačí jedna polévková lžíce) osmažte dozlatova sýrovou omeletu.

 

Omeletu můžete případně osušit od přebytečného oleje papírovým ubrouskem. Rajčatovo-žampionovou směs rozprostřete na omeletu, překlopte omeletu na půlku a posypejte zbylým sýrem a dozdobte pažitkou.

 

Omeleta s rajčaty a žampiony je výživnou snídaní, která by se měla podávat teplá a čerstvá. 

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.