Šťavnatý burger

Ingredience na 1 porci:

Vejce1 kus
Cibule jarní1 kus
Ovesné vločky1 hrst
Tymián5 g
Sůl1 špetka
Pepř1 špetka
Rajčata0.5 kusy
Houska celozrnná60 g
Hovězí mleté110 g
Citrónová šťáva čerstvá1 g
Rajčatový protlak5 g
Ovesné vločky jemné1 hrst
Hořčice dijonská5 g

V misce si smíchejte mleté maso, koření, cibulku, vločky, dijonskou hořčici a vejce.

 

Z masa si pořádně "uplácejte" karbanátek.

 

Maso dejte opékat na rozpálený gril (pánev, gril v troubě, rošt na ohni), pečte tak dlouho, dokud nebude zcela propečené – cca 5 minut po každé straně.

 

Celozrnnou housku rozřízněte na půl a také dejte na chvíli rozpéct. Poté si na jednu půlku housky namažte trochu rajčatového protlaku, který jste si osolili a pokapali citrónovou šťávou a na druhou půlku dejte trochu hořčice. Poté vložte karbanátek, zeleninu a přiklopte druhou částí housky.

 

TIPY:

Doporučujeme použít zadní hovězí a maso pomlít nahrubo – burger se tak během přípravy nerozpadne.
Použijte maso s 20 % tuku, bude šťavnatější.
K hamburgeru se perfektně hodí malé pivo a nezapomeňte na papírové ubrousky.

© COPYRIGHT 2020 pestrý jídelníček. ALL RIGHTS RESERVED.