Cizrnový středomořský guláš

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Cizrnový středomořský guláš

Cizrnový středomořský  guláš

Recepty z cizrny jsou vyhlášení nejen ve vegetariánské kuchyni. Velmi populární jsou orientální pokrmy jako tradiční pomázánka zvaná hummus a cizrnový karbanátek známý jako falafel.

 

Cizrnu si připravte dle návodu na obalu. V ideálním případě si ji namočte minimálně přes noc do vody. Druhý den ji slijte a vařte v čerstvé vodě do měkka asi hodinu.

 

V hrnci na troše oleje osmahněte na jemno nakrájenou cibuli. Brambory dobře omyjte, ve slupce je nakrájejte na kostičky a přidejte k cibuli. Dále vmíchejte 1/2 čajové lžičky římského kmínu a chvilku společně restujte. Přisypte 1 lžičku mleté papriky a zlehka poduste. Poté přilijte vroucí vodu, osolte a nechte pozvolna vařit.

 

Mezitím si  odeberte polovinu cizrny a rozmixujte ji dohladka spolu s 1 polévkovou lžící tahini pasty. Přilijte do rozmixované směsi půl sklenice vody a kouskem čerstvého oloupaného zázvoru.

 

Když jsou brambory téměř uvařené přidejte zbytek nerozmixované cizrny, chvilku provařte a na závěr přilijte cizrnou rozmixovanou, díky které se guláš krásně zahustí.

 

Můžete podle libosti dochutit citronovou šťávou. Podávejte samotné či s celozrnným pečivem.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule
400 g Brambory
10 g Zázvor kořen čerstvý
200 g Cizrna v suchém stavu
2 špetky Sůl
2 špetky Kmín
2 špetky Koření paprika mletá
30 g Pasta tahini

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.