Čočkový salát s tuňákem

Doba přípravy: 30 min. | Vytvořil:

Čočkový salát s tuňákem

Čočkový salát s tuňákem

Zelená čočka je vážně skvělá! Má svou tmavě zelenou specifickou barvu a když ji rozpůlíte, je žlutá. Patří mezi nejchutnější a nejzdravější druhy čočky právě pro svoji lahodně oříškovou pepřovou chuť a jistě vás překvapí svojí nekonečnou variabilitou.

Je drobnozrnná, nerozvaří se a nenasákne chuť dresinků,  je tak jako stvořená k přípravě salátů.

 

Čočku si hodinu předem  naložte do vody. Poté vodu vylijte a čočku uvařte v nové - osolené vodě podle návodu na obale. Po uvaření smíchejte čočku s tuňákem a jarní cibulkou, Dochuťte citrónovou šťávou, solí a pepřem. Takto připravený salát se hodí jako příloha k masu nebo z něj a kouskem kvalitního pečiva vykouzlíte výživnou večeři.

 

Pokud máte čočku nebo obecně luštěniny rádi a ještě vám zbyla, doporučujeme si dopřát také zdravou čočkovou polévku. Můžete si vybrat z mnoha variant.

Ingredience - 2 porce

2 kusy Cibule jarní
240 g Tuňák ve vlastní šťávě
80 g Čočka vařená
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
10 g Citrónová šťáva čerstvá

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.