Jáhlová kaše s jahodami

Doba přípravy: 20 min. | Vytvořil:

Jáhlová kaše s jahodami

Jáhlová kaše s jahodami

Jáhly jsou velmi zdravá potravina a skvěle se hodí také pro hubnutí. Obsahují velké množství vlákniny, která má blahodárné účinky na správné fungování střev. Mimo jiné patří mezi komplexní sacharidy, takže se do těla pomalu uvolňují, energie vám dlouho vydrží a mají minimální tendenci ukládat se do podkožního tuku. Jáhly jsou bohaté na zinek, železo, draslík a hořčík, které obecně ve stravě často chybí. Jáhly mají také nízký glykemický index, tudíž jsou vhodné i pro diabetiky.

 

Jáhly propláchněte několikrát po sobě vodou. Poté je dejte do kastrůlku a zalijte vodou nebo rostlinným mlékem tak, aby byly přibližně 1 cm pod hladinou.

 

Vařte dokud se všechna voda do jáhel nevsákne. Poté přimícháme chia semínka, med, skořici, kokos a arašídové máslo.

 

Dozdobte oblíbeným jahodami, oříšky nebo semínky.

Ingredience - 2 porce

20 g Máslo arašídové
2 lžičky Med včelí (7 g)
140 g Jáhly vařené
200 g Jahody zahradní
4 lžičky Semínka chia
8 g Skořice
20 g Kokos mletý

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.