Lilkové pizzy se zeleninou

Doba přípravy: 60 min. | Vytvořil:

Lilkové pizzy se zeleninou

Lilkové pizzy se zeleninou

Lilek je zeleninou původně pocházející z Indie a v našich končinách je trochu opomíjený. Přitom obsahuje mnoho prospěšných látek, pomáhá snižovat cholesterol v krvi a údajně působí afrodiziakálně. Lehké letní lilkové pizzy si jistě zamilujete.

 

Lilek nakrájejte na silnější kolečka, zlehka posolte a nechte ho asi 30 minut vypotit. Mezitím si připravíte rajčatovou omáčku.

 

Na každou pizzu patří rajčatový základ, který si buď můžete koupit, nebo udělat podle svého gusta. Na přípravu rajčatové omáčky si na troše olivového oleje orestujte kousek nakrájené cibule a nasekaný stroužek česneku. Osmahněte tak, aby obojí lehce zezlátlo a přidejte několik lžic sekaných rajčat. Omáčku nechte mírně provařit a na závěr okořeňte solí, pepřem a oreganem. 

 

V dalším kroku si připravte suroviny, kterými pizzy obložíte. Nakrájejte si žlutou papriku, cherry rajčátka a žampiony, připravte si olivy. Na obložení můžete použít cokoliv, co máte na pizze rádi, fantazii se meze nekladou

 

Nakonec je třeba dát všechno dohromady. Lilek si papírovým ubrouskem osušte od přebytečné vody, vyskládejte ho na plech vyložený pečicím papírem a potřete ho zlehka olivovým olejem. Dejte péct na 200° asi na 15 minut.

Poté lilek vyndejte z trouby, potřete připravenou rajčatovou omáčkou, ozdobte zeleninou, posypte oreganem, zlehka osolte a opepřete a klidně znovu zakápněte trochou olivového oleje. Navrch přidejte tofu sýr. Vraťte zpět do trouby a pečte na 180° dalších 10 minut

 

Po upečení ozdobte lístky čerstvé bazalky. Tyto vegetariánské minipizzy je možné jíst teplé i studené.  

Ingredience - 2 porce

1 kus Cibule
2 stroužky Česnek
2 hrstě Bazalka čerstvá
60 ml Olej olivový
20 kusů Olivy zelené
2 hrstě Rajčata cherry
1 kus Lilek
2 kusy Paprika žlutá
2 špetky Oregano drcené
160 g Sýr tofu
100 g Žampiony čerstvé
2 špetky Sůl
2 špetky Pepř
200 g Rajčata v plechovce

Komentáře k receptu

Abyste mohli přidat komentáře, musíte se přihlásit. Pokud u nás ještě nemáte účet, zaregistrujte se


Další recepty


Chvilku strpení.
Už to pro vás vaříme.