Ovocné rizoto
Ingredience na 1 porci
| Rýže vařená | 80 g | |
| Med včelí (7 g) | 1 lžička | |
| Kiwi | 30 g | |
| Mandle loupané celé | 5 g | |
| Jahody zahradní | 50 g | |
| Mléko sojové | 100 ml | |
| Skořice | 3 g | |
| Bílý jogurt 1,5% tuku | 40 g |
Sojové mléko s rýží přivedeme k varu. Zvolna dusíme cca 40 minut. Odstavíme, vmícháme kousky jahod, kiwi a med. Přendáme do misky, ozdobíme lžičkou bílého jogurtu, skořicí a sekanými mandlemi.
Výživové hodnoty odpovídají uvařené rýži. 100g syrové rýže se rovná 200g rýže vařené. Vždy si tedy odvažte polovinu množství než je v receptu uvedena.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 152.506 Kj
| Bílkoviny | 0.43 g |
| Sacharidy | 7.12 g |
| Sacharidy z cukrů | 0.11 g |
| Tuky | 0.64 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 0.08 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.01 g |
| Vláknina | 0.49 g |
| Vápník | 1.02 g |
| Gi | 130.5 |
Alergeny
- Skořápkové plody a výrobky z nich – jedná se o všechny druhy ořechů
- Sójové boby (sója) a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





