Římský salát s rukolou a ředkvičkami

Ingredience na 1 porci
| Olej olivový extra panenský | 5 ml | |
| Ředkvičky | 50 g | |
| Vejce vařené na tvrdo | 2 kusy | |
| Rukola | 1 hrst | |
| Sýr plísňový niva | 75 g | |
| Salát římský | 50 g | |
| Sůl | 1 špetka | |
| Pepř | 1 špetka | |
| Citrónová šťáva čerstvá | 10 g |
Římský salát, rukolu i ředkvičky omyjeme. Salátové listy natrháme, ředkvičky přepůlíme. Přidáme dvě vejce natvrdo, které nakrájíme na půlměsíčky. Přidáme nastrouhaný sýr a dochutíme solí a pepřem. Nejen, že jsou ředkvičky plné vitaminů, podobně je tomu také u použité rukoly a salátu.
Nutriční hodnoty
Celková energetická hodnota 379.724 Kj
| Bílkoviny | 6.72 g |
| Sacharidy | 0.89 g |
| Tuky | 6.56 g |
| Nasycené mastné kyseliny (z tuků) | 2.4 g |
| Trans mastné kyseliny (z tuků) | 0.3 g |
| Cholesterol | 0.15 g |
| Vláknina | 0.19 g |
| Vápník | 0.03 g |
| Gi | 0.3 |
Alergeny
- Vejce a výrobky z nich
- Mléko a výrobky z něj
Graf nutričních hodnot





